Sunteti aici:   Prima Pagina Blog Ce trebuie stiut in cazul de aparitie a insuficientei cardiace

Blog Medical

Ce trebuie stiut in cazul de aparitie a insuficientei cardiace

Imprimare PDF

Insuficienta cardiaca apare când muschii inimii nu mai pompeaza atât de mult sânge cât are nevoie organismul. Insuficienta nu înseamna ca inima a încetat pomparea, ci ca nu mai pompeaza la capacitatea necesara. Insuficienta cardiaca poate fi cauzata de câteva boli care pot afecta inima si capacitatea ei de pompare.

Când inima nu mai pompeaza eficient sânge prin corp, acesta începe sa se întoarca mai greu spre inima, situatie care duce la formarea de fluide în plamâni sau în alte parti ale corpului, cauzând respiratie scurta si alte simptome de atac de cord. Insuficienta cardiaca este o afectiune progresiva, care se înrautateste în timp.

 

 

De obicei începe când inima este afectata sau slabita, ca rezultat al unui atac de cord. La început, corpul încearca sa compenseze capacitatea scazuta de pompare a inimii prin:

  • Retinerea sarii si a apei, pentru a creste cantitatea de sânge în fluxul sangvin.
  • Cresterea volumului de munca depus de inima.
  • Cresterea dimensiunilor inimii.

În cele din urma, aceste încercari de compensare ale corpului nu fac decât sa înrautateasca insuficienta cardiaca deja existenta.

Care sunt diferitele tipuri de insuficienţă cardiacă?

Insuficienta cardiaca de obicei afecteaza ventriculul stâng în doua moduri:

  • Insuficienta sistolica apare atunci când ventriculul nu se mai contracta suficient de puternic pentru a pompa sângele catre corp.
  • Insuficienta diastolica apare când ventriculul nu se mai relaxeaza suficient si aceasta afecteaza capacitatea lui de a se umple cu sânge.

Daca partea stânga a inimii este mai afectata, s-ar putea sa nu fie capabila sa pompeze suficient sânge catre toate organele din corp, inclusiv catre inima. În acelasi timp, sângele trebuie sa se întoarca în ventriculul drept, iar daca are dificultati, el stagneaza în circulatie si determina aparitia de lichide suplimentare – insuficienta în partea dreapta. Insuficienta dreapta si cea stânga sunt adesea prezente în acelasi timp, sub forma insuficientiei cardiace globale.


Pe lânga clasificarea în functie de tip, insuficienta cardiaca este clasificata în functie de severitate, folosind un sistem dezvoltat de Asociatia Americana a Inimii. Insuficienta este o afectiune cronica, ce se poate înrautati dintr-o data, si aceasta se numeste insuficienta acuta. Forma acuta cere tratament urgent.

 

 

Contact

Cris Med Family S.R.L.

B-dul Iuliu Maniu, nr. 7, Corp G,
Policlinica APACA, Cabinet 10

Program:

Luni - Vineri - 08.00 - 16.00

Telefoane:
0314.37.03.02
0757.033.320

 

office@medicina-muncii.info
www.medicina-muncii.info

Formular cerere oferta

CERTIFICARI

CRIS MED FAMILY SRL este certificata ISO 9001/2008

Suntem pe Facebook

Newsletter

ClickLink.ro Filme, muzica, divertisment - Director director web Increase your website traffic with Attracta.com

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/rmed4518/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 562

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /home/rmed4518/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 562