Sunteti aici:   Prima Pagina Blog Ce boli ascunde piscina publica

Blog Medical

Ce boli ascunde piscina publica

Imprimare PDF

In intreaga lume, oamenii se implica in diverse activitati de agrement, unele dintre acestea insa pot pune in pericol viata unei persoane - parasutism, alpinism, ciclism montan, sporturi nautice si ski. O activitate care se presupune a fi distractiva si sigura este inotul in diverse piscine, centre spa, iazuri, lacuri, oceane sau parcuri de distractie cu apa (parcuri acvatice). Cei care frecventeaza aceste locuri deseori se imbolnavesc deoarece involuntar inghit apa contaminata fie cu diverse bacterii, fie cu substante toxice utilizate la dezinfectare.

Exista mai multe boli transmisibile grave care pot fi contactate in timpul inotului in piscinele publice. In continuarea articolului va prezentam cele mai frecvente afectiuni care pot fi contactate din piscinele publice.

 

Shigeloza

Shigeloza sau dizenteria bacilara este o infectie bacteriana acuta, caracterizata prin febra, varsaturi, greata, crampe si diaree, cauzate de bacteria Shigella. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin scaune cu sange si mucus. Shigella se transmite atat direct, cat si indirect, pe cale fecal-orala, si poate aparea ca urmare a ingestiei de alimente sau apa contaminata. Shigeloza se poate raspandi prin inotul in apele contaminate din piscine si spa-uri.

 

E. coli

Infectia cu Escherichia coli care afecteaza organismul provocand diaree care alterneaza cu scaune normale, aspectul lor putand varia de la scaune fara urme de sange pana la scaune intens hemoragice. E. coli produce o toxina care lezeaza mucoasa intestinului si duce la aparitia colitei hemoragica. In majoritatea cazurilor de infectie cu Escherichia coli, diareea este asociata cu sindrom hemolitic uremic, afectiune care poate determina insuficienta renala acuta, in special la copii mici. Transmiterea prin apa a bacteriei se realizeaza prin consumul apei contaminate sau inotul in apa contaminata.

 

Leptospiroza

Cunoscuta sub diferite denumiri - boala Weil, febra canicola, icterul hemoragic, febra de namol, boala porcarilor etc. - leptospiroza este o zoonoza bacteriana (infectie ce afecteaza animalele dar care se poate transmite si la oameni). Ca simptome se caracterizeaza prin febra, frisoane, mialgii severe, icter, eruptii cutanate, hemoragie cutanata sau a mucoaselor. Este considerata boala profesionala pentru cei care lucreaza in ferme agricole si piscicole, fabrici de produse lactate, abatoare sau canalizare. Focare de leptospiroza se pot intalni si la cei care inoata in locurile de agrement (piscine) sau in alte locuri cu ape infectate, contaminate in mod special cu urina animalelor domestice sau salbatice.

 

Giardioza

Cunoscuta si ca Enterita cu giardia sau lamblia, giardioza este o boala parazitara provocata de infectia intestinului subtire cu un protozoar flagelat. De regula, aceasta infectie nu prezinta simptome, insa uneori apar manifestari intestinale precum diareea cronica, steatoreea, crampe abdominale, flatulenta, scaune frecvente, grasoase si decolorate, malabsorbtie de grasimi si vitamine liposolubile, pierdere in greutate. Giardionza apare cu precadere in randul copiilor, in zonele cu conditii sanitare precare, si adesea este asociata cu consumul apei dulci contaminata sau din fantani de mica adancime, inotul in piscine sau bazine.

 

 

Contact

Cris Med Family S.R.L.

B-dul Iuliu Maniu, nr. 7, Corp G,
Policlinica APACA, Cabinet 10

Program:

Luni - Vineri - 08.00 - 16.00

Telefoane:
0314.37.03.02
0757.033.320

 

office@medicina-muncii.info
www.medicina-muncii.info

Formular cerere oferta

CERTIFICARI

CRIS MED FAMILY SRL este certificata ISO 9001/2008

Suntem pe Facebook

Newsletter

ClickLink.ro Filme, muzica, divertisment - Director director web Increase your website traffic with Attracta.com

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: write failed: Disk quota exceeded (122) in /home/rmed4518/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 562

Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in /home/rmed4518/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 562